Publicat pe 3 comentarii

JOHNNY cel frumos


Stăteam într-o dimineață de vară la o cafea pe o terasă selectă din buricul târgului unde, deși cafeaua era doar un pic mai gustoasă decât spălătura de vase care rămâne la mine în chiuvetă, era totuși foarte șic să fii văzut.

Mai ales dacă reușeai să îți compui o figură preocupată și priveai în gol, gânditor, ca și cum te frământa gândul la niște sume de bani foarte, foarte mari pe care trebuia să le cheltui mai spre după amiază.


În general, mă feresc de locuri din astea pentru că sumele la care trebuie eu să mă gândesc sunt mici, spre foarte mici, însă s-a întâmplat că tocmai se întorsese după cincisprezece ani din străinătate Johnny și el a ales locul. Și asta pentru că Johnny nu putea să-și bea cafeaua decât în locuri unde doamnele și domnișoarele puteau să vadă pe fața lui că tocmai pierduse la ruletă un milion de euro.


O nimica toată.


El trebuia să își bea cafeaua undeva unde putea să își dea de o sută de ori cu mâna prin păr aranjându-și câte o șuviță rebelă în timp ce fuma elegant, și să râdă la propriile bancuri tare de tot în timp ce la bancurile mele să rămână serios și impasibil.


Revenit în țărișoară, Johnny era nerăbdător să își reîntâlnească fostele iubite.

Cum stăteam noi așa, degeaba, la masă în soarele prietenos al dimineții și ne uitam unul la altul fără să zicem nimic, numai ce trece pe trotuar o femeie pe la vreo patruzeci de ani pe care el o recunoaște. Johnny sare atunci de pe scaun ca un apucat, o ia printre mese deranjând scaunele și se duce glonț la ea să o îmbrățișeze.


Femeia se oprește speriată, se trage un pas înapoi să îl vadă mai bine, apoi, după ce se uită la el cu atenție, zice neîncrezătoare:

– Doamne, Johnny, tu ești?

– În persoană, zice el țanțoș și dă să o pupe.


Dar ea se ferește, bate o dată din palme ca la o minune, și zice:

– Vaaai, nu pot să cred! Dumnezeule, Johnny, dar ce s-a întâmplat, cu tine? Tu erai un băiat așa de frumos!!!

***

Dacă îți place ce și cum scrie Constantin Ciucă, fă-ți cont. De săptămâna viitoare, postările PREMIUM  vor putea fi citite numai de către cei care au cont. Fii și tu printre ei! Mai jos. Simplu și gratis.   

Răspândește asta pe

3 comentarii la „JOHNNY cel frumos

  1. Vă citesc cu multă placere.De ce aveți prețurile numai în euro?Vreau să cumpar cu cardul care este în lei.Mulțumesc!

    1. Hei, preturile sunt in euro pentru că așa le afișează softul respectiv, dar plata se face de fapt in lei, le cursul zilei, de pe orice card Visa, Mastercard, American Express sau Discovery. Deci poți cumpăra liniștită.

  2. Cred că am pățit-o mulți, să ne placă cineva iar apoi să-l întâlnim peste ani, să-l privim și să ne întrebăm, oare ce ne-a plăcut la el sau la ea🙂

Scrie un comentariu