11 - mai bine stăteam cuminte

Mai bine stăteam cuminte

1,49 

Descriere

Citește un fragment

„Mie, de când m-am despărțit de femeia pe care am iubit-o iresponsabil,  mi-e frică să mai dorm noaptea.

Nu știu ce fel de șmecherie aritmetică a făcut ea, dar cert e că, după ce îmi jurase credință și iubire veșnică, a redus veșnicia la un sezon scurt. Chiar și în timpul zilei când mai îmi găsesc câte ceva de făcut și încerc să uit, despărțirea de ea îmi toarnă acid sulfuric în creier și mi-l transformă întrun găinaț moale cu care nu mai pot gândi; însă pe timpul nopții despărțirea capătă forme horror.

Nici nu închid bine ochii și ea vine sub pojghița subțire a somnului meu și începe să trăiască în mine ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vorbim, ne plimbăm, uneori facem dragoste ca și cum totul ar fi așa cum fusese înainte. Tot somnul meu devine viața de dinainte care de fapt este viața asta de acum, de apoi. Totul este atât de real în vis, încât mă trezesc îngrozit ca în pragul unui atac de cord, și aprind repede lumina. Și nu știu de ce, mă duc repede la baie și mă uit în oglindă.

Și, uitându-mă la mine, îmi vine să plâng.

Prin urmare, am devenit un soi de cioclu profesionist cu normă întreagă și bocitor non stop al morților mereu reluate ale femeii pe care am iubit-o pentru că după fiecare vis în care ea trăiește, eu mă trezesc și urmează o înmormântare. După fiecare vis în care ea e vie alături de mine, când deschid ochii ea moare iar eu trebuie trec prin tot ritualul înmormântărilor ei succesive, mereu reluate, cu toată jalea și disperarea care însoțesc acest mister al morții. Iar de trezit mă trezesc și la unu noaptea, și la două, și la patru, și la cinci… Cum s-ar spune, am devenit un bocitor foarte sofisticat, dedicat și sârguincios.

Dar, chiar și așa, ca antreprenor profesionist al celei mai funebre pompe din viața mea, trebuia totuși să îmi găsesc naibii ceva de făcut cu mine și cu viața mea ca să umplu neantul și pustiul în care trăiam.

Și atunci mi-a cășunat, aritmetic, pe mașină.”

Citește mai departe aici:

1,49  Adaugă în coș

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mai bine stăteam cuminte”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *