11 - fă-mi un copil

Fă-mi un copil

1,49 

Povestire

Descriere

Citește un fragment

”Dintotdeauna am avut rău de înălțime.

Dacă, de exemplu, trebuia să mă urc pe acoperişul blocului ca să reglez antena de televizor, mă lua așa un tremurat de picioare și așa o amețeală acolo sus, că se termina prima repriză a meciului de fotbal și mie încă mi se zgâlțâiau genunchii în fotoliul.

Ei bine, Marocul ăsta este o ţară din Africa la care, dacă vrei să ajungi mai repede, trebuie să mergi prin cer vreo şase ore. Iar cerul, credeţi-mă, este foarte sus. Şi dacă ai probleme cu înălțimile, aşa cum am eu, odată ajuns în cer poate să te ia o ameţeală grozavă din care nici nu ştiu dacă îţi mai revii după prima repriză.

Făcusem escală la Milano, pe aeroportul Malpensa, şi, după ce am stat vreo trei ore în sala de aşteptare lângă un moş libidinos din Cairo, care aştepta o cursă spre Malta unde mergea să joace Blackjack la nu știu ce cazinou pentru că în Egipt era interzis, acum ne pregătim să ne îmbarcăm pentru Casablanca.

Spun că era libidinos pentru că în timp ce vorbea cu mine se uita mereu spre Leila, femeia cu care eram, şi în tot timpul ăsta în care a stat pe scaunul de alături cu picioarele ieșindu-i rășchirate dizgraţios din niște pantaloni scurți și largi din care, din anumite poziții i se vedeau coaiele, nu mi-a vorbit decât despre prostituatele din zona portului şi a hotelului Sheraton. Cât de pricepute erau ele şi cât de multe erau dispuse să facă pentru numai numai câţiva dirhami. Tu nu trebuia decât să te lungeşti confortabil și să te lași pe mâna lor. Şi, vorbind, făcea tot feluri de semne cu ochiul şi cu buzele lui de bale. Noroc că Leila nu înţelege engleza.

Aeroportul ăsta e mare, e foarte bine luminat şi are o mulţime de locuri în care poţi să îţi cheltuieşti bani mulţi pe lucruri puţine. Mai ales în zona porţilor de îmbarcare pentru cursele spre Paris, Londra sau New York. Ce observ însă, acum când ne îndreptăm spre poarta de îmbarcare pentru Casablanca, este că luminile se răresc, holurile sunt tot mai înunecate iar copiii sunt dein ce în ce mai negricioşi, mai gălăgioşi şi mai numeroşi. Se simte deja un spor de natalitate. Chiar şi mirosul general din aer pare puţin schimbat pe holul ăsta pe care se coboară înspre porţile pentru Africa. Casablanca, Abidjan, Abuja, Timbuktu… Hmmm… sună exotic, ce să spun.

Poate puţin prea exotic?! ”

Continuă aici:

1,49  Adaugă în coș

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fă-mi un copil”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *