11 - am fost insurat

Am fost însurat ??? Habar n-am.

1,49 

Descriere

Citește un fragment

”Mă mai întreabă uneori câte o doamnă frumos aranjată, dar rămasă singură prea devreme, dacă am fost căsătorit sau nu. Prima mea pornire este să zic: Nu! Pe urmă mă mai gândesc puțin, îmi amintesc și spun: Da! Pe urmă mă bâlbâi puțin și, mai sigur pe mine, zic: Da. Puțin!

Ezitarea aceasta a mea pare însă suspectă și rezultatul e că fac o impresie proastă. Mai ales dacă nu port perechea aia de pantofi de două sute de euro. Dar eu jur că nu o fac intenționat! Pur și simplu nu îmi amintesc.

Ceea ce îmi amintesc însă foarte bine este un balamuc mare la un restaurant de pe Ștefan cel Mare, colț cu Moșilor, unde toată lumea mă pupa de parcă plecam în Afganistan. În spatele ăstora care mă pupau și duhneau a țuică fiartă, niște lăutari turbați se repezeau cu viorile spre mine de parcă tocmai veneam din Afganistan. Era așa o nebuneală cu pupăturile astea și așa mă aruncau de la unul la altul, că, la un moment dat, din învârteala asta m-am împiedicat de un cablu și m-am întins cât eram de lung pe ciment printre picioarele dansatorilor în proaspătul meu costumul de ginerică.

Nu ar fi fost mare lucru, mai căzusem în viața mea. Ba chiar văzându-mă întins pe jos toată lumea a râs ca de o poantă bună și a fost distracție mare.

Aproape că aș fi râs și eu dacă nu mi s-ar fi părut că ceva nu era tocmai in regulă. Am avut așa, inexplicabil, senzația că îmi lipsește ceva. Instinctiv mi-am dus limba pe dinți. Vreau să spun, acolo unde știam eu că am niște dinți. În față. Doar că, spre mirarea mea, dinții nu mai erau acolo. Adică fix ăia patru dinți din față pe care mi-i cimentasem cu o zi înainte și pentru care plătisem o groază de bani ca să fie gata la timp pentru nuntă, zburaseră.

M-a luat imediat o intensă panică de frumusețe. Ce dracu să fac fără dinți la nuntă? Vreau să spun, la propria mea nuntă?

Dumnezeule, cum stăteam întins pe ciment, fără dinți, mi-am dat seama că toată lumea o să vrea să facem fotografii! Trebuia adică să mă iau de gât și să rânjesc în poze cu toți cimpanzeii ăia afumați din care nu cunoșteam pe niciunul; și cu nașii, și cu socrii, și cu dumnezeu mai știe cine. Printre râsete și încurajări amicale, cineva a încercat să mă ajute să mă ridic. M-am gândit însă că e mai bine să nu mă ridic încă. Să mai stau în poziția aceea. Să mai stau adică o vreme, poate că o să îmi văd lucrarea pe ciment printre pantofii dansatorilor. Și gândindu-mă la dansatori, imediat mi s-a făcut groază că cineva putea să îmi calce cei patru dinți din față în picioare și să mi-i fărâme.

– Să vă ajut, domnu’? mă întreabă unu și mă apucă de umăr. ”

Continuă aici: 

1,49  Adaugă în coș

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Am fost însurat ??? Habar n-am.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *