Publicat pe 9 comentarii

O conversație complicată

M-am trezit brusc.

Pe lângă zgomotul valurilor, cu care mă obișnuisem, se mai auzea acum și un alt zgomot. Am tras repede fermoarul cortului și am scos capul să văd ce se întâmpla. M-am lămurit imediat.

Ploua.

Am ieșit repede din cort, de parcă îmi venise cineva în vizită și am rămas în picioare, să mă plouă. Nu se vedea mai nimic în jur dar în nări simțeam cum ploaia scoate din nisip un miros nou, de noapte udă, care seamănă cu mirosul de copil nou-născut. De începuturi.

Am inspirat și am zâmbit înspre mare ca într-un film siropos cu adolescenți visători însă, de fapt, pentru mine ploaia nu are nimic romantic.

Este un incident meteorologic prin care eu mă ating real și direct cu cerul. Evenimentul cosmic cel mai la îndemână prin care natura se îndură să mă includă și pe mine, nemijlocit, așa cum sunt, în funcționarea ei miraculoasă. Apa ei verticală dintre nori și pământ este o conversație complicată, dar reală și imediată, pe care eu o port cu Dumnezeul meu din spațiul cosmic.

Acolo, pe pielea mea, vorbesc cu El cel mai bine, cel mai îndeaproape, cel mai intim.

Când mi se scurge ploaia pe față și pe umeri eu îl înțeleg cel mai bine pe cel care a făcut lumile. Iar El, atunci mai mult decât oricând, mă aprobă și e de acord să exist și să fiu pe pământul acesta exact așa cum sunt și exact ceea ce sunt. Dumnezeul acela care se vede prin telescoape, departe, departe în spațiul cosmic.

Oricare ar fi El.

***

Răspândește asta pe

9 comentarii la „O conversație complicată

 1. În afară de ploile de vară, nu iubesc ploaia, dar îmi place cum ai descris-o ,,prin care eu mă ating real și direct cu cerul,,

 2. Cum de ai ajuns la ora asta pe site, stimată doamnă?

  1. Mă trezesc devreme și primesc notificările pe mail🙂

   1. Ahaaa…

 3. O minunată definiție a ploii…
  …”o conversație complicată, dar reală și imediată, pe care (și) eu o port cu Dumnezeul meu din spațiul cosmic.”
  De altfel,de multe ori am savurat zgomotul ploii stând în cort…

  1. Da, așa este.

 4. Oh, ce frumos!

 5. Este cea mai frumoasa si delicata descriere a ploii pe care am citit-o vreodata. Ma emotioneaza profund…

Scrie un comentariu