Publicat pe Un comentariu

O tresărire

Din noroc, sau din ceea ce pare o întâmplare, vezi uneori pe stradă, pe internet sau aiurea, un om care ți se pare că seamănă cu cineva din viața ta. Și nu cu oricine din viața ta, ci cu cineva important, foarte important, pe care, din neatenție sau din nenoroc, l-ai pierdut. Și atunci îți tresare dintr-o dată inima și te ia o bucurie bruscă de parcă ai fi inhalat un drog psihotrop.

Nu îți dai exact seama cu cine seamănă și nu știi de unde să îl iei, dar inima îți tresare și te umpli de o așteptare și de o speranță neclare, dar intense.

Și începi să te porți cu el familiar, ca și cum cu el ai fi petrecut ani din viața ta împreună. Ca și cum ai avea în comun cu el amintiri, emoții și întâmplări esențiale ale devenirii tale, iar el  ar fi garanția unei fericiri pe care ai simțit-o mereu aproape. Si te porți ca și cum el abia te aștepta pe tine să apari în viața lui ca să se simtă și el bine și să se bucure.

De fapt, el este un om străin. Un trecător pe stradă, o poză pe internet, o imagine dintr-o revistă.

Nu îți dai seama cu cine seamănă pentru că el nu seamănă cu nimeni pe care să îl fi cunoscut în realitate. Nu a existat nimeni ca el în viața ta de până atunci.

El seamănă, numai cu cineva pe care ai vrut mereu să îl cunoști, fără să îl fi cunoscut vreodată cu adevărat. Cineva pe care nu l-ai întâlnit niciodată fizic dar pe care ai vrut tot timpul să îl întâlnești.

Și pe care, întâlnindu-l, te răscolești și tresari pentru că, în mod cu totul absurd, ți se pare că întâlnind omul acesta, te afli deja in apropierea imediată a fericirii. Și te apucă un tremurat incontrolabil, ca atunci când s-au anunțat rezultatele loteriei, iar tu ai biletul câștigător. Tu. Ai câștigat. Dar încă nu ai încasat biletul. E la tine în buzunar. Îl ții între degete și te frige.

Dar nu e nimic. E doar o fabricație a minții tale.

***

Pentru a putea citi și conținutul PREMIUM de pe site , alege-ți un nume de utilizator și o parolă mai jos:

Răspândește asta pe

Un comentariu la „O tresărire

  1. Apoi depinde de tine ce faci cu numerele norocoase🙂

Scrie un comentariu