Publicat pe Lasă un comentariu

Mai mult decât coperta

Impresii și emoții necenzurate și ne-editate, după lectura cărții

Lucia Alexandru 

Am inceput-o inainte meciului Romania-Albania si cu asta totul s-a terminat. A disparut total realitatea .,Frica domnhului Al Kuppi ” a fost ca un drog. Voiam sa ma extrag sa ma uit la meci, dar nu puteam. Auzeam meciul ca prin vis. O carte scrisa intr-un stil acaparator. Ce sa va spun? O carte scrisa impecabil, intr-un suspans naucitor pe care nu o poti citi decat dintr-o rasuflare. Mie mi s-a parut ca a fost o lunga apnee. Un scriitor si un om de esenta rara. Asa am simtit eu.

Catalina Bogdan 

Pe nerăsuflate, am citit romanul imediat ce l am primit. Mi am luat un răgaz de câteva luni, și am recitit o. De data asta, mai profund. Concluzia este următoarea : Dl. Kuppi suntem cu toții. Prin scriitura d-lui Ciuca, ne descoperim pe noi, cu fricile noastre, într o maniera lejera dar, totodată, serioasa și profunda. Citind cartea, este imposibil sa nu reflectezi la propria ta viata. Fără floricele stilistice, povestea este captivanta. Nu o sa omit nici limbajul care surprinde. Toate cuvintele sunt așezate acolo unde trebuie. Este o gura de aer, o carte pentru dezinhibati.

Florina Ungureanu 

Acest roman m-a vrajit inca de la inceput, am retrait un pic din copilaria plina de farmec si frici care ne insotesc pana cand devenim adulti. Imi plac foarte mult personajele construite atat de viu si detaliat, parca ar fi toti vecinii nostri. Tristetea si nostalgia lui Kuppi pot fi ale fiecaruia dintre noi. Mie personal mi s-a parut ca vad un film povestit de Kuppi. Colorat si plin de intamplari ! Fara indoiala ma voi intoarce la el, caci parca nu se lasa descoperit chiar din prima!

Rodica Chioralia Cojocaru 

După primele pagini mi-a plăcut că pentru mine , care am foarte puțin timp liber și o minte ,,obosită ” , este o carte citibilă . Apoi m-a ,, prins” , m-a .. . surprins , m-a intrigat , m-a făcut să caut anagrame peste tot , frica lui să devină neliniștea mea până la ,, ultimul capitol ” , surprinzător și recunosc, mai greu de înțeles pentru mine ca rezolvare . Pe scurt : aștept următorul roman și aș fi curioasă ce fel de versuri scrie in cinic ca CC . Am citit-o cu plăcere și când eu mai eram ocupată cu treburi casnice ( așa, ca de sfârșit de săptămână, că deh! sunt femeie) a început-o și soțul meu. Dacă mai aveți ceva publicat , mă interesează foarte tare.

Cristian Saileanu 

Stilul dlui Ciuca este lin, natural, elegant, cursiv, curge fara oprelisti, fara impotmoliri, fara balbe – stilul unui scriitor matur – probabil liderul generatiei sale. Cat despre frica, temerile exprimate in carte, daca esti barbat, le vei intelege imediat, caci le-ai avut si tu, doar nu ai stiut sa le exprimi la fel de clar ca Maestrul Ciuca. Iar daca esti femeie, iata, ti s-a oferit o “gaura a cheii”, o fereastra prin care poti sa vezi si sa intelegi ce simte partenerul tau, fiul tau, sau tatal tau… O carte, deci, care te agata, te tine suspendat si te provoaca de la prima la ultima pagina…

Nausicaa, printesa din Corfu 

Cind faci cunostinta cu dl.Al Kuppi si-i urmaresti fricile, te surprinzi cu sufletul personal in pielea goala:frica lui, de a descoperi pas cu pas ultimativul adevar despre propria persoana, despre urmarile propriilor hotariri luate in viata, aceasta e frica fiecaruia dintre noi! Si de nudismul interior, aratat lumii intregi.

Diana Săsărman 

E una dintre puținele cărți semnate de un autor român contemporan pe care nu-mi pare rău că le-am citit. Lectura curge de la sine, acțiunea și maniera naratorului de a o reda sunt captivante, te cuceresc, nelăsându-te să-i dai drumul din mână până când nu termini și ultima pagină. Un roman care te pune pe gânduri și pe care simt nevoia să-l reiau.

Antonia R 

O perspectiva masculina asupra sexualitatii femeii care sperie si incita in acelasi timp, perspectiva excelent descris de autor, cu multa savoare, cu umor, cu accente de autoironie si sarcasm… ‘as vrea sa adorm dar nu pot’. De cate ori am simtit fiecare dintre noi starea ascunsa sub cuvintele astea? Relatiile, sunt, poate….cel mai fragil lucru din viata noastra. Mereu spunem ca putem trai si fara ele si mereu ne razgandim. Mereu ne promitem ca nu ne vom mai lasa raniti si mereu uitam. Har cat cuprinde. Nu ezita sa recidivezi. Ne prinde bine tuturor.

Cristina O. 

O carte cu adevărat fascinanta. Iese din tiparul autorilor contemporani, scrisa într-o maniera aparte. Recomand din toată inima!

Dobrila Gratiela 

O dată începută, pur și simplu nu mai putut să o las până nu am terminat-o. O scriitură năucitoare. Și nu, nu exagerez deloc. Un roman emoționant.

Antonela 

”Să arzi niște tămâie înainte de a citi cartea” suna îndemnul domnului Constantin Ciucă. N-am ars, am râs și m-am lăsat în voia lecturii. Era doar frica domnului Kuppi sau și a mea? Cine era copilul care pășea temător pe lângă zidul cazărmii? O lectură captivantă, cursivă, cu dor de copilărie și teamă de maturitate. Eliberarea fricilor omului matur m-au țesut în poveste. În goana trenului ochii mamei priveau adultul cu aceeași duioșie. Și-am citit! N-am ars tămâia, ardeam eu după fiecare rând. Eram eu sau frica? O carte deosebită, un autor de excepție!

Nick Penga 

O carte deosebită (care cuprinde cu siguranță mai mult decât am putut înțelege la prima lectura), a unui “scriitor straniu, unic prin viziune și impecabil în text.”

Roxana Spandonide 

Wow! Planuisem sa citesc jumătate în noaptea asta și restul mâine noapte. Nu am putut sa ma opresc din citit. Folosești cuvintele potrivite pentru a face inima sa bubuie la emoțiile pe care vrei sa le transmiți. Eu nu am mai trăit atât de intens povestea de la Invitația la vals a lui Drumeș.

Gabriela Nicolae 

Stimate domnule, Desi trec prin cea mai mare cumpana financiara a vietii mele :)))) ma paste un proces, avocati platiti si alea, alea… deci, fiecare leutz conteaza, nu ma pot abtine. Te citesc cu nesat, desi uneori te injur cu acelasi nesat :)) Mai scrie-ne ! cred ca e singurul lucru care ne mai tine vii . Succes !

Magda Ionescu 

Am inceput romanul plina de curiozitate si citindu-l mi s-a facut frica! Cu inima cat un purice am dat pagina dupa pagina pana la sfarsit! Voi lua cartea cu mine in vacanta sa o recitesc. Acum stiu ca nu mai am de ce sa-mi fie frica!

Lelia Mitroi 

Ieri am terminat de recitit, pe îndelete, ”Frica domnului Al Kuppi”, a lui Constantin Ciuca. A fost nevoie s-o recitesc, pentru că prima oară am parcurs-o în goană, într-un fel ciudat, sărind peste capitole, fiindcă muream de curiozitate să văd ce se întâmplă într-un anume plan al cărții, revenind la firul lăsat… în fine, m-a ținut așa…ca într-un montagne russe.

Mihaela Mihai 

După ce am comandat-o pe Internet, am asteptat cu răbdare să vină. După ce am început să o citesc, am pierdut răbdarea, până am ” devorat-o ” definitiv. Am fost frustrată când s-a terminat.

Maria Barbuceanu

Am citit cartea dumneavoastră “Frica domnului Al Kuppi”. Mi-am spus ca nu are de ce sa va supere dacă va zic: mi-a plăcut tare, tare de tot si nu as fi vrut sa se termine niciodată. Mulțumesc! O sa o recitesc sigur , sigur….acum o sa dorm

un pic🙂”

Iacob Mihaela Doina

”Ce pot sa iti spun este ca am citit pana am plecat la munca, am citit in pauzele de munca si de-abia aștept sa citesc când ma sui in pat, deseară. Super!”

Claudia Petcu

”Mie mi s-a părut trista, dureroasa. M-a durut pielea. La polul opus povestioarelor de pe net.”

”Am terminat cartea, a durat exact cinci ore.
Si mi-a placut , dar ….imi vine sa plang ,
si vreau sa dorm chiar acum ,
dar nici nu plang si nici nu adorm.

Doina Munteanu

Si nici nu plec …o sa stau aici si o sa vă citesc si următoarea carte …”

Răspândește asta pe

Scrie un comentariu